Wat is dropshipping?” Het lijkt zo makkelijk, je eigen webwinkel beginnen zonder te hoeven investeren… Maar is het wel zo makkelijk? In dit artikel leg ik je uit wat het is en vertel ik over mijn eigen ervaring met dropshipping.

Wat is dropshipping?

Dropshipping is een makkelijke manier om een webwinkel te beginnen. Je hoeft geen eigen producten in te kopen waardoor je nauwelijks financieel risico loopt.

Het enige dat je nodig hebt is een webshop waarin je andermans producten verkoopt. Is er een verkoop gerealiseerd dan stuur je die door naar de dropshipper (leverancier). Deze verzend het vervolgens naar de klant. De klant betaald jou en jij betaald de dropshipper. Het verschil is je winst.

Dat lijkt heel ideaal natuurlijk, maar zo makkelijk is het ook weer niet. Hieronder vertel ik je hoe je een webshop op basis van dropshipping opzet.

Dropshipping-leverancier vinden

Het begint met het vinden van een goede dropping leverancier. Degenen die zich aanbieden op internet hebben al vele shops voor hun aan het werk. als jij achteraan sluit heb je dus al veel concurrentie. Zelf begon ik ooit met een seksshop, onder het motto “sex sells”. Ik moest opboxen tegen de grote spelers in de markt met al even grote advertentiebudgetten.

Er waren ook websites waarop je gratis reclame kon maken, doch deze werden alleen bezocht door de concurrentie. Om en om drukten we elkaars advertenties naar beneden, zonder dat we er wat door verkochten. Uiteindelijk ben ik toen maar met de seksshop gestopt.

Mijn advies is om op zoek te gaan naar een dropshipping-leverancier met een product waarop nog niet zoveel concurrentie is. Wanneer je een product heb gevonden dat je zou willen verkopen zoek er dan eens naar op Google. Zo krijg je een goed idee hoeveel concurrentie je hebt. Hoewel er al veel webshops zijn is er altijd nog wel een product te vinden waarin de markt nog niet verzadigd is.

Dropshipping

Webshop beginnen

Heb je eenmaal een dropshipping-leverancier gevonden dan moet je een webshop bouwen. Dit kan door middel van gratis open source software zoals bijvoorbeeld Magento. Nadeel van Magento is dat het een erg zwaar programma is waarvoor je veel geld kwijt bent aan de webhosting.

Je kunt ook met Joomla een webshop bouwen met de plugins Hikashop en Virtuemart. Iemand die daar alles van afweet is Mindert Aardema. Hij heeft jarenlang ervaring met het bouwen van websites en webshops met Joomla.

Klik hier om naar de website van Mindert Aardema te gaan >>

Heb je eenmaal een webshop gebouwd dan zal je deze moeten vullen met producten. Gelukkig bieden vrijwel alle dropshipping-leveranciers een datakoppeling aan zodat je niet alle producten één voor één hoeft in te voeren. Een datakoppeling klinkt heel erg technisch maar is in feite niets anders dan een bestandje dat je importeert in je webshop.

Marketing

Je hebt nu een product en een gevulde webwinkel, maar hoe kom je aan kopers? Om kopers voor je producten te vinden zal je aan marketing moeten gaan doen. En dit is juist waar veel webshopeigenaren, ook ik, op vast lopen.

Iemand die alles afweet van het opbouwen van een goedlopende webshop is Kees van Dijk. Ook hij heeft alle beginnersfouten gemaakt maar heeft nu meerdere goedlopende webshops.

Speciaal voor wie aan dropshipping wil gaan doen schreef hij het boek “Starten met dropshipping”. Ik kan je dit boek zeer aanbevelen. Dankzij dit boek weet ik nu wat ik destijds allemaal fout heb gedaan en hoe ik nu wel een succesvolle dropshipping-webshop opzet.

Klik hier om naar de website van Kees van Dijk te gaan >>

Ik wens je veel succes met het opzetten van je dropshipping-webshop.

Reageer op dit onderwerp