Een interessante manier om online geld te verdienen is het maken van een e-book. Je bundelt één keer al je kennis over een bepaald onderwerp in een e-book om het daarna eindeloos en geautomatiseerd te kunnen verkopen. Dat klinkt natuurlijk heel mooi maar er zijn wel een aantal dingen waar je om moet denken.

E-book maken

Iedereen heeft wel iets waarover hij of zij gepassioneerd is of gewoon veel vanaf weet. En er zijn altijd mensen te vinden die in jouw expertise geïnteresseerd zijn, de kunst is alleen om hen te vinden!

Stel je kunt goed websites bouwen. Dan kun je daar een handleiding voor schrijven voor mensen die daar minder goed in zijn. Of je bent, zoals in mijn geval, gefascineerd door oude racecircuits. Over mijn bezoeken aan historische racecircuits schreef ik het e-book “De Magie van Verweerd Asfalt“. Zo is er altijd wel iets te vinden waarover jij veel weet en waarmee je andere mensen kunt helpen of vermaken.

e-book

Heb je eenmaal een tekst geschreven dan moet je dit overzetten naar het juiste formaat. Het meest gebruikte formaat is ePub. Er zijn diverse gratis programma’s te vinden, zoals bijvoorbeeld Sigil, waarmee je je e-book in ePub format maakt. Echt moeilijk zijn deze programma’s niet.

Denk er ook om dat je er ook een paar leuke foto’s bij doet. Het mooiste is natuurlijk wanneer je zelfgemaakte foto’s hebt. Anders zijn er verschillende websites te vinden die zogenaamde “free stock photos” aanbieden, zelfs voor commercieel gebruik. Wanneer je daar gebruik van maakt is het wel zaak goed op de voorwaarden in de licentie te letten.

E-book cover

Heb je eenmaal een e-book geschreven dan moet je zorgen dat het er aantrekkelijk uit komt te zien. Daarom is het zeer belangrijk dat de cover er goed uitziet. Het eerste wat een potentiële klant ziet is de cover. Ziet deze er aantrekkelijk uit dan zal deze eerder geneigd zijn te kopen dan wanneer de cover er niet goed uitziet.

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met photoshop. Dit raad ik je echter alleen aan als je hier heel goed in bent.

Een andere manier is om hiervoor een professional in te huren die een prachtige cover voor je maakt. Nadeel hiervan is dat deze daarvoor ook een flink bedrag rekenen en daarvoor heb je dan slechts één cover.

Stel je nou voor dat je meerdere e-books uit wilt gaan geven? In dat geval raad ik je aan een eenmalige investering te doen in een gebruiksvriendelijk programma waarmee je prachtige e-bookcovers kunt maken. Voor zo’n 60 Euro heb je al een programma.

Klik hier voor een overzicht van programma’s waarmee je zelf een cover kunt ontwerpen>>

Cover "De magie van Verweerd Asfalt"

Je e-book vermarkten met een gratis e-book

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig maar het is een beproefd middel. Je bouwt een website rondom het onderwerp van je e-book en bied je bezoekers een gratis e-book aan wanneer ze zich inschrijven op je e-maillijst.

Een tijdje later stuur je ze een e-mail waarin je je betaalde e-book aanbied met een éénmalige korting. Vergeet vooral niet om hier een tijdslimiet op te zetten. Dit zorgt ervoor dat je veel meer verkoopt dan wanneer je ze de tijd geeft er nog even over na te denken. Uitstel is meestal afstel.

In een ander artikel zal ik verder ingaan op internetmarketing.

Je e-book laten verkopen door anderen

Een andere manier om je e-book te verkopen is door het bijvoorbeeld aan te bieden op Bol.com. Zij trekken vele bezoekers waarvan er vast een aantal in jouw boek is geïnteresseerd. Bol.com stelt wel als voorwaarde dat je je e-book in ePub aanbied en dat je over een ISBN-nummer beschikt. De kostten van een ISBN-nummer vallen reuze mee, € 39,95 voor de eerste aanvraag en € 9,95 voor elke vervolgaanvraag.

Mijn advies is om alle verkoopmogelijkheden toe te passen. Zowel via je eigen website alsook via andere websites.

Ik wens je alvast veel succes met het maken en verkopen van je e-book.

Reageer op dit onderwerp