Internetondernemer Herman LiesemeijerMijn naam is Herman Liesemeijer, internetondernemer. Op deze website deel ik mijn kennis over geld verdienen op internet middels het schrijven van blogs. Hieronder mijn verhaal en hoe ik internetondernemer werd.

Mijn jeugd

Ik werd geboren op 19 november 1967 in Heerenveen. Mijn ouders hadden daar een dierenwinkel en voor het oog van de buitenwereld waren we een keurig middenstandsgezin. Helaas, schijn bedriegt… Het gezin werd getiranniseerd door een manipulatieve moeder die de gezinsleden tegen elkaar uitspeelde. Pas heel veel later zou ik ontdekken dat zij een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft.

En alsof het thuis al niet erg genoeg was werd ik ook nog eens gedurende mijn hele schooltijd gepest. Na mijn schoolperiode werd ik nog een jaar “gegijzeld door de staat”. Ik was goedgekeurd voor militaire dienst en moest me na het afronden van de MAVO beschikbaar houden. Na een jaar waarin ik geen verplichtingen aan kon gaan kwam een verlossende brief. Ik werd vrijgesteld van militaire dienst.

De vicieuze cirkel

Wat volgde waren periodes waarin ik baantjes had die ver beneden mijn denkniveau was. Later zou namelijk blijken dat ik hoogbegaafd ben. Doch na een jeugd waarin al mijn zelfvertrouwen was afgebroken kwam het niet eens in me op om een hoge opleiding te doen.

De baantjes duurden vaak drie contracten waarna een periode van werkloosheid volgde. Deze periode eindigde meestal na een reïntegratietraject waarna weer een baantje van drie contracten volgde. Nooit werd er gekeken wat er nodig was om deze vicieuze cirkel te doorbreken.

Ik kwam tot de conclusie dat voor mezelf beginnen de enige manier is waarop ik deze vicieuze cirkel kan doorbreken. Via de BBZ-regeling startte ik mijn eerste onderneming in 2013. In mijn reeds bestaande hobbysite www.circuitsofthepast.nl zou ik een aantal verdienmodellen implementeren waaronder affiliatemarketing.

Maar het grootste verdienmodel zou bestaan uit het organiseren van dagtochten naar oude racecircuits. Doch het ging allemaal niet zoals ik had verwacht en na een jaar aanmodderen besloot ik dit project te stoppen. Jammer, maar ik heb er in elk geval veel van geleerd!

Internetmarketing, het toverwoord!

In 2014 ging ik mij verdiepen in internetmarketing. Ik volgde de verschillende goeroe’s op dat gebied: Eelco de Boer, Tonny Loorbach, Hugo Bakker, Aartjan van Erkel. Vele webinars heb ik van ze gevolgd en ze openden me de ogen waarom mijn eerste bedrijf was mislukt. Ik wist helemaal niets van marketing, ik was geen verkoper!

Ook werd mij duidelijk dat ik moest investeren in kennis om wel een verkoper te worden. Daartoe volgde ik verschillende cursussen. Mijn plan was om in 2015 een nieuwe start te maken. Doch omstandigheden maakten dat dat moest worden uitgesteld.

Pas aan het einde van dat jaar begonnen mijn plannen weer vorm te krijgen en begin 2016 deed ik een opnieuw een beroep op de Bbz. Ditmaal zonder tussenkomst van de sociale dienst of pre-starttraject. Ik maakte mijn eigen ondernemersplan met het oude als voorbeeld.

Ter voorbereiding begon ik met het opbouwen van e-maillijsten voor mijn bestaande websites. Dit door het weggeven van een gratis e-book in ruil voor vaarnaam en e-mailadres. Een beproefde marketingtechniek.

Ook volgde ik in de tijd dat ik in afwachting was van een besluit de online cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Hier leerde ik waarom de affiliatemarketing destijds niet was gelukt.

Ik dacht in 2013 dat het een kwestie was van wat banners op je website zetten. Dat denken velen en dat is dan ook de reden dat de meesten na een tijd weer afhaken. In werkelijkheid zit er een hele strategie achter om succesvol te zijn met affiliatemarketing.

Eindelijk internetondernemer

In tegenstelling tot de vorige keer liet het BzF mijn ondernemingsplan nu onderzoeken door het Instituut Midden en Kleinbedrijf. Daartoe kwam een medewerker van het IMK bij mij thuis langs voor een gesprek. Hoewel het plan veel beter doordacht was dan het vorige werd het afgekeurd. Erg vervelend nadat ik er zoveel energie in had gestoken. Maar nog vervelender was de argumentatie die werd gebruikt.

Het rapport stond vol onjuiste interpretaties, verdraaiingen van feiten en zelfs onwaarheden! Om een voorbeeld te geven, het IMK dacht dat de e-books die ik weggaf voor naam en e-mailadres dezelfde waren als de e-books die ik wilde gaan verkopen…

Kortom, na een lange strijd tegen de Nederlandse bureaucratie kon ik een jaar later dan gepland eindelijk beginnen. Niet via de BBZ-regeling, maar vanuit de bijstand. Men wees mij op de mogelijkheid om “op kleine schaal bij te verdienen”, zoals dat officieel heet.

Internetondernemer in de praktijk

Op 8 mei schreef ik mijn bedrijf Herman Liesemeijer Media in bij KvK en was ik officieel internetondernemer. Het was nu zaak om inkomensstromen te gaan creëren. De eerste stroom haalde ik uit een e-book dat ik al jaren klaar had liggen. En nee, dat was niet het e-book dat ik reeds gratis weggaf.

Mijn tweede stroom uit affiliatemarketing, dat ik steeds beter begin te beheersen. Waar het de vorige keer nog niets opleverde heb ik hier nu al honderden euro’s mee verdient.

NB: Als je hier ook mee aan de slag wilt kan ik je de online cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aanbevelen. De investering van 47 Euro heb je er zo weer uit.

De belangrijkste geldstroom moet uit een nieuw project komen. Aan het begin vertelde ik reeds dat ik het slachtoffer ben van narcistisch misbruik door mijn eigen moeder. Over dit onderwerp heb ik de website www.narcistontmaskerd.nl opgezet en probeer ik medeslachtoffers te helpen. Dat doe ik o.a. door workshops te organiseren.

Op het moment van schrijven ben ik een half jaar internetondernemer. In die tijd heb ik al veel meer omzet gedraaid dan in heel 2013. Nee, ik ben er nog steeds niet. Maar uiteindelijk hoop ik succesvol te worden en anderen te kunnen helpen ook internetondernemer te worden en uit de uitkering te komen.

In mijn blogs doe ik verslag van de weg naar het ondernemerschap, mijn ontwikkelingen als internetondernemer en deel ik mijn kennis over geld verdienen op internet.

Online verdienmodellen

Ik wil allerlei verschillende online verdienmodellen uitproberen en deel mijn ervaringen op deze website. Op dit moment probeer ik de volgende dingen uit:

  • Verkoop digitale producten
  • Affiliatemarketing
  • YouTube-kanalen
  • Google AdSense

Daarnaast kun je mij ook inhuren als freelance tekstschrijver.

Houd deze website in de gaten als je ook wilt leren hoe je via internet een inkomen kunt verdienen!