Circuits of the past

Circuits of the past - Nivelles-Baulers 1998De website www.circuitsofthepast.nl heeft de langste voorgeschiedenis. Ooit begon het in 2003 als een hobbyproject. Al sinds de jaren tachtig volg ik de auto- en motorsport. In de vroege jaren negentig was ik bijna elk weekend op het circuit van Zandvoort te vinden. Hetzij om races te bezoeken, hetzij om zelf te rijden. In die tijd was ik een vaste bezoeker van de NAV-circuitdagen en deed ik tweemaal een racecursus.

Reeds toen was ik al gefascineerd door de verhalen van de oude garde over het oorspronkelijke circuit met zijn snelle bochten. Toen ik in het voorjaar van 1998 een bezoek bracht aan het verlaten circuit van Nijvel in België werd een nieuwe passie geboren. Ik raakte nog meer in de ban van oude circuits, en in het bijzonder van circuitruïnes. Urban exploring op oude racecircuits.

Het resulteerde tot het oprichten van de website ‘Circuits of the past’ in 2003. De eerste jaren als MSN-groep, maar sinds 2008 als volwaardige website. Naast deze Nederlandstalige versie van ‘Circuits of the past’ is er ook een Engelstalige versie: www.circuitsofthepast.com

Ga naar www.circuitsofthepast.nl

 

Pretparknostalgie

Pretparknostalgie - Ik op de glijbaan voor de Zeppelin in SlagharenDe website www.pretparknostalgie.nl startte ik in het voorjaar van 2016. Aanvankelijk blogde ik hier over herinneringen aan pretparken uit mijn jeugd. Het motto van de website was dan ook "Herinneringen aan de pretparken uit je jeugd". Al van kinds-af-aan ben ik gefascineerd door pretparken. Vooral de vormgeving van de parken hield me op jonge leeftijd al bezig. Wanneer we in een pretpark waren was ik in gedachte de boel al aan het perfectioneren.

Tegenwoordig bezoek ik als volwassene graag pretparken waaraan ik jeugdherinneringen heb. Ook vind ik het interessant om te zien hoe ze zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. In sommige gevallen zijn er zelfs dingen uitgevoerd die ik als kind al eens had bedacht.

De website bleek aan te slaan bij volwassenen maar ook jongeren. Inmiddels heb ik de opzet ietwat gewijzigd en breng ik ook nieuwsberichten. Het motto wijzigde ik in "De pretparkwereld bezien door de nostalgische bril". In tegenstelling tot andere websites over pretparken ben ik nog altijd op zoek naar het nostalgische element. Daarom veel verwijzingen naar het verleden van de parken waarover ik bericht.

Ga naar www.pretparknostalgie.nl

Narcist Ontmaskerd.nl

Website "De narcist ontmaskerd" - Narcistische moederIn tegenstelling tot de voorgaande websites gaat deze over een zwaar onderwerp. Voorgaande verhalen zouden de indruk kunnen wekken dat ik een leuke jeugd heb gehad waarin ik veel pretparken en circuits bezocht. De werkelijkheid is helaas anders. Ik ben het slachtoffer van narcistisch misbruik door mijn eigen moeder. Pas na 47 jaar kwam ik erachter dat zij een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft.

Iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, kortweg narcist genoemd, heeft een ziekelijke portie eigenliefde. Eigenlijk is deze eigenliefde maar schijn want in werkelijk zijn het lege personen die zichzelf opblazen. Het meest kenmerkend voor deze stoornis is een gebrek aan inlevingsvermogen.

Sinds deze ontdekking las ik veel over het onderwerp. In het voorjaar van 2017 richtte ik de website www.narcistontmaskerd.nl op met als doel het geven van voorlichting over narcisme, en het helpen van lotgenoten.

Ga naar www.narcistontmaskerd.nl

Vojagante

Vojagante is mijn reisblog. Naast autosport is reizen mijn grote passie. Op Vojagante vertel ik over reizen die ik heb gemaakt en geef ik voorlichting over vakantiebestemmingen.

Ga naar www.vojagante.nl