Affiliate, de één verdient er zijn brood mee, de ander haakt na een paar maanden teleurgesteld af. Sommigen claimen honderden Euro’s per dag te verdienen terwijl de ander er slechts een paar tientjes per maand mee verdient. Voor alles geldt dat alle begin moeilijk is, dus ook met affiliate. En hoewel affiliate een vorm van passief inkomen is betekent dat niet dat je er niets voor hoeft te doen. In dit artikel vertel ik wat het is en hoe je geld kunt verdienen met affiliate-marketing.

Wat is affiliate-marketing?

Affiliate-marketing is een vorm van internetmarketing waarbij de adverteerder de publisher (affiliate) een commissie betaald voor de gegenereerde verkopen. Bij affiliate-marketing zijn er drie partijen: De adverteerder, de publisher en het affiliate-netwerk. Laatstgenoemde is is de “tussenpersoon” tussen de adverteerder en de publisher.

Stel je hebt een website met enkele duizenden bezoekers per maand. Dan kun je je aanmelden bij een affiliate-netwerk en voor hen gaan adverteren. Uit hun aanbod van adverteerders kies je producten of diensten die aansluiten bij de interesse van de doelgroep van je website.

Koopt iemand wat via jouw link dan krijg je daarvoor een percentage of vaststaand bedrag. Aan de gecodeerde link herkent het affiliate-netwerk dat de verkoop via jou tot stand is gekomen.

Affiliate-netwerken

De eerste stap om op deze manier geld te verdienen is je aan te melden bij een affiliate-netwerk. Hier zijn er verschillende van welke ik te zijner tijd in een ander artikel stuk voor stuk zal gaan bespreken. Een groot Nederlands affiliate-netwerk waar ik goede ervaringen mee heb is TradeTracker. Zij hebben de meest uiteenlopende producten. Het is voor publishers helemaal gratis om je hier aan te melden. Ook wanneer je actief bent zullen er geen kostten in rekening worden gebracht. Het zijn de adverteerders die betalen.

affiliate-marketing

Producten om te promoten

Eenmaal aangemeld bij een netwerk ga je kijken welke producten er zijn. Misschien heb je al een idee wat voor product je wilt promoten. Mijn advies is iets te kiezen waar nog niet al teveel concurrentie op is. Zo is elektronica een populair artikel, doch velen zijn hierin al actief.

Ook moet je je afvragen of je zelf teksten gaat schrijven. Kies dan een product waarmee je affiniteit hebt. Wanneer dat namelijk niet het geval is zal het op den duur moeilijk worden om regelmatig een artikel daarover te schrijven.

Ga je echter puur voor het geld kun je overwegen om je teksten te laten schrijven. Er zijn verschillende marktplaatsachtige websites waar je iemand kunt vinden die voor jou teksten wil schrijven. Voor een paar Euro heb je al een artikel.

Internetmarketing

Heb je eenmaal een product of productcategorie gekozen dan begint het echte werk, je zult het via internet moeten gaan promoten. Om te beginnen moet je een website bouwen waarop je je product(en) presenteert en linkt naar de verkooppagina van de verkoper. Daarnaast moet je ook nog een advertentie- en sociale-mediastrategie uitzetten.

Veel beginnende affiliates haken na een maand alweer af wanneer niet de verwachtte bakken met geld binnenkomen. Affiliate-marketing is echter een manier om passief inkomen te vergaren die pas op de langere termijn goed werkt. Degenen die volhouden en zichzelf verbeteren kunnen er een goed inkomen aan overhouden.

Een cursus waar ik veel aan heb gehad is de Affiliate-marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Aan de hand van video’s legt hij stap voor stap helder uit wat je moet doen om geld te gaan verdienen als affiliate. En om het geld hoef je het niet te laten, de cursus kost slechts € 47,- wat je zo weer terug kunt verdienen door simpelweg alles na te doen.

Klik hier om direct naar de website van Jacko Meijaard te gaan >>

In deze cursus leer je o.a. deze dingen:

  • Welke producten je het beste kunt promoten
  • Hoe je marktonderzoek doet
  • Hoe je een goede website opzet
  • Hoe je je website optimaliseert om goed gevonden te worden in Google
  • Hoe je een sociale-mediacampagne opzet
  • Hoe je een e-mailcampagne opzet
  • Hoe je met minder werken meer verdiend

Wanneer je al deze dingen zelf uit moet zoeken ben je jaren verder. Het enige dat je nu moet doen is alles nadoen wat Jacko je laat zien in zijn video’s. Als je je voldoende inzet en volhoudt kan ook jij een passief inkomen genereren met affiliate-marketing.